Dog assisted coaching

Coachen met de hond als assistent coach, dat is dog assisted coaching. Het feit dat honden haarfijn weten hoe jouw gemoedstoestand is, maakt het werken met de hond als extra coach uniek. Door een combinatie te maken met een hond is het mogelijk om zowel volwassenen als kinderen te helpen en te begeleiden.

Een hond heeft geen mening

Een hond geeft altijd een primaire en eerlijke reactie en communiceren door middel van non-verbale communicatie. Honden voelen uitstekend aan hoe de gemoedstoestand is van een persoon en reageren direct daarop.

Lees met Kees

Hond Kees helpt kinderen die moeite hebben met lezen. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen die samen met Kees hun kwaliteiten en talenten inzetten en samen met Kees de wondere wereld van het lezen op een andere manier ontdekken. Kees luistert altijd mee en schat kinderen altijd in op hun eigen waarde. Er bestaat geen goed of slecht voor Kees, hij is vol aandacht voor de kinderen en reageert primair en is altijd blij dat je er bent.

dog assisted coaching

Natuurlijke reactie

Door de coaching sessies in de natuur te doen komen veel zaken ook op een natuurlijke manier tijdens een coaching sessie aan de orde. Doordat dog assisted coaching laagdrempelig en speels is, zijn veranderingen in gedrag goed te zien. Een andere manier van non verbaal communiceren  geeft bij een hond direct een ander resultaat. Door onder andere alternatieven in gedrag te vinden, ziet een client direct het resultaat van zijn of haar veranderende gedrag.

Je open stellen met een hond

Kinderen en volwassenen leren zich, tijdens de coaching sessies open te stellen. De pure reacties van honden zorgen voor de spiegel waarin cliënten kijken. Een hond als assistent coach is een prachtige manier om je weer goed te kunnen voelen en te weten waar je kunt veranderen voor een ander resultaat.

Dog assisted coaching voor kinderen

Uw kind zit niet lekker in zijn of haar vel en dat bemoeilijkt uw kind in het dagelijks leven. Misschien zijn er uitdagingen op school, gedragsproblemen in het gezin of problemen in de communicatie met uw kind. Als ouder heeft u alles al geprobeerd. Vaak is uw kind niet het probleem: maar het gedrag dat ontstaan is. Een coachtraject kan daarmee helpen. Met mijn honden ga ik aan de slag met uw kind, zodat deze zelf kan ontdekken hoe het kan en wil veranderen en hoe hij of zij zich beter gehoord en gezien voelt.

Coaching met honden

Het fijne aan een hond is dat ze oordeel-loos zijn en ze je dus nooit zullen veroordelen of uitlachen. Wat ze wel kunnen is een veilige omgeving creëren om samen met jou en de coach aan jezelf te werken. Dit maakt dat honden geweldige dieren zijn om jou te helpen met wat je bezig houdt in het dagelijks leven.

Meer weten over dog assisted coaching

Heeft u vragen over dog assisted coaching of wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar via 06 275 108 07 of gebruik ons contactformulier waar u 24 uur per dag en 7 dagen in de week als uw vragen kunt stellen.